Exception Trying to Add a New Pipeline

May 22, 2015 at 7:40 PM
Hi,
I have installed 2sic 2SexyContent 07.01.01 on DNN 07.04.00 (353).

I added an App module and created an new app.
When I go to app's Admin popup > select the WebAPI/Data-Query tab > click "Visual Query Designer" > click "New" on "Pipeline Management" screen, the page does a full postback (popup closes, of course) and displays an "Object reference not set to an instance of an object." error message.


Exception details:

DefaultDataProvider:DotNetNuke.Data.SqlDataProvider, DotNetNuke

ExceptionGUID:aa30df93-a285-40e5-a01f-c4df4997d367

AssemblyVersion:7.4.0

RawUrl:/Home/mid/444/AppId/3/ctl/editcontentgroup/AttributeSetId/79/AssignmentObjectTypeId/4/editMode/New/AppId/3?prefill=%7B%22TestParameters%22:%22%5BModule:ModuleID%5D=444%22%7D&ReturnUrl=/Home/ctl/pipelinemanagement/mid/444?ReturnUrl=%252fHome%252fctl%252fWebApiH

Referrer:http://localhost:99/Home/ctl/pipelinemanagement/mid/444?ReturnUrl=%252fHome%252fctl%252fWebApiHelp%252fmid%252f444%252fAppId%252f3%253fpopUp%253dtrue&popUp=true&AppId=3 UserAgent:Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

ExceptionHash:sIiHTs1nDH//tmQ0TWt1+Q==

Message:Object reference not set to an instance of an object.

StackTrace:

InnerMessage:Object reference not set to an instance of an object.

InnerStackTrace:

at ToSic.SexyContent.EditContentGroup.Page_Load(Object sender, EventArgs e)
at System.Web.Util.CalliEventHandlerDelegateProxy.Callback(Object sender, EventArgs e)
at System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e)
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)



The following requests occur right after clicking "New", which I'm including here in case they were of any use:

1)
GET /?mid=444&popUp=true&AppId=3&ctl=editcontentgroup&AttributeSetId=79&AssignmentObjectTypeId=4&prefill=%7B%22TestParameters%22%3A%22%5BModule%3AModuleID%5D%3D444%22%7D&editMode=New&ReturnUrl=%2FHome%2Fctl%2Fpipelinemanagement%2Fmid%2F444%3FReturnUrl%3D%25252fHome%25252fctl%25252fWebApiHelp%25252fmid

Response:
HTTP/1.1 301 Moved Permanently

<html><head><title>Object moved</title></head><body>
<h2>Object moved to <a href="http://localhost:99/Home/mid/444/AppId/3/ctl/editcontentgroup/AttributeSetId/79/AssignmentObjectTypeId/4/editMode/New/AppId/3?prefill=%7B%22TestParameters%22:%22%5BModule:ModuleID%5D=444%22%7D&amp;ReturnUrl=/Home/ctl/pipelinemanagement/mid/444?ReturnUrl=%252fHome%252fctl%252fWebApiHelp%252fmid%252f444%252fAppId%252f3%253fpopUp%253dtrue&amp;popUp=true&amp;popUp=true">here</a>.</h2> </body></html>


2)
GET /Home/mid/444/AppId/3/ctl/editcontentgroup/AttributeSetId/79/AssignmentObjectTypeId/4/editMode/New/AppId/3?prefill=%7B%22TestParameters%22:%22%5BModule:ModuleID%5D=444%22%7D&ReturnUrl=/Home/ctl/pipelinemanagement/mid/444?ReturnUrl=%252fHome%252fctl%252fWebApiHelp%252fmid%252f444%252fAppId%252f3%253fpopUp

Response
HTTP/1.1 302 Found

<html><head><title>Object moved</title></head><body>
<h2>Object moved to <a href="http://localhost:99/Default.aspx?tabid=55&amp;error=Object+reference+not+set+to+an+instance+of+an+object.">here</a>.</h2> </body></html>


Some earlier requests:
1)

GET /DesktopModules/2sxc/API/EAV/Entities/GetContentType?appId=3&contentType=DataPipeline HTTP/1.1

Response
HTTP/1.1 200 OK

{"Name":"DataPipeline","StaticName":"DataPipeline","AttributeSetId":79,"Scope":"System","UsesConfigurationOfAttributeSet":39,"AttributeDefinitions":{"262":{"Name":"Name","Type":"String","IsTitle":true,"AttributeId":262},"263":{"Name":"Description","Type":"String","IsTitle":false,"AttributeId":263},"264":{"Name":"AllowEdit","Type":"Boolean","IsTitle":false,"AttributeId":264},"265":{"Name":"StreamsOut","Type":"String","IsTitle":false,"AttributeId":265},"266":{"Name":"StreamWiring","Type":"String","IsTitle":false,"AttributeId":266},"267":{"Name":"TestParameters","Type":"String","IsTitle":false,"AttributeId":267}}}

2)
GET /DesktopModules/2sxc/API/EAV/Entities/GetEntities?appId=3&contentType=DataPipeline HTTP/1.1

Response
HTTP/1.1 200 OK

[]



Can you help me with this, please?

Thanks
Coordinator
May 26, 2015 at 5:28 AM
Hi sp9154

DNN has a complicated bug regarding URLs when on home. I'm guessing this is your issue. Could you try to access the same dialog after first going to another sub-page?

Thanks,
Daniel
Coordinator
May 26, 2015 at 5:29 AM
BTW: Excellent report for bug/issue!